Cookware and bakeware, Muscle, Food, Cuisine, Cooking

Maten på verket:

Det blir ikke Verket uten souvas!

Gjengen i Arctic rein og vilt er igjen klare for å servere sultne Verket-gjester.

– Jeg vil tro vi er den festivalen i verden som selger mest reinsdyrkjøtt! sier daglig leder i ARV John Anders Lifjell lattermildt.

Når sommersola legger seg over Mo og herlig musikk strømmer ut av høyttalerne på Verket, er det viktig å ikke glemme å få i seg en matbit. Heldigvis finnes det råd.

Festival og souvas fra ARV har vært ensbetydende for mange så lenge det har vært arrangert festival. Etter korona-pandemien er Lifjell og salgssjef Tommy Bjørnmyr i Mo-bedriften klare for å gjøre sitt for å bidra til folkefesten.

Cookware and bakeware, Motor vehicle, Car, Food, Wheel, Sky, Recipe

Bildetittel: Bildeteksten

Solgte 600 kilo

Det er nok ikke mange festivaler hvor kaldrøkt reinkjøtt i pitabrød selger så godt som på Verket, hvor det har vært et fast innslag helt siden begynnelsen. Lifjell kan fortelle at det går unna straks grillen er fyrt opp.

– Jeg husker det første året da vi hadde vår fulle hyre med å selge 25 kilo, i 2019 solgte vi 600! Over 50 prosent av alt vi selger er faktisk souvas, sier han.

Bjørnmyr skyter inn at han stadig får høre fra gjester at det blir ikke Verket uten souvas. Det er imidlertid også muligheter for den som kunne tenke seg noe annet.

– Vi er opptatt av bredden, det blir både burger og verket-pølsa, som også har blitt en tradisjon, sier Lifjell.

Nytt av året er også ARVs reinsdyrpølse. Den har vært å få kjøpt andre steder, men ikke på Verket før i år.

Bildetittel: Bildeteksten

Gleder seg til å komme i gang igjen

– Festivalen er fantastisk, det er helt spesielt. Høyt tempo og masse hyggelige mennesker som det er stor stas å få mette. Det er kjempeartig! sier Lifjell.

Han er svært opptatt av det lokale samarbeidet og er stolt over å få selge produktene sine på festivalen. Bjørnmyr er også mer enn klar og gleder seg til folkehavet.

– Det er jo nesten utsolgt allerede og folk er veldig klare for festival. Vi gleder oss ekstremt til å få gjennomført etter å ikke ha fått gjort det de siste to årene. Jeg tror det blir veldig, veldig bra, avslutter han.

Annonse

Performing arts, Music artist, Hand, Gesture, Entertainment, Finger, Font

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Magasinlayout: Amedia Kreativ