Frivillig på festivalen

Mange gode opplevelser som frivillig på Verket

Hvordan er det egentlig å jobbe i kulissene på Verket? Vi tok en prat med tre karer som har lang fartstid bak scenen.

Etter litt teknisk knoting dukker det etter hvert opp tre blide smil på Zoom. Smilene tilhører ingen hvem som helst i Verket sammenheng. Ekteparet Flemming Berthelsen og Ørjan Torbergsen har sammen vært backstageansvarlige i mange år. Nicholas Jensen, som for anledningen har lagt seg godt til rette på sofaen, har stilt opp med minibuss-sertifikat siden 2010. Nå er han transportansvarlig.

– Det er rett og slett bare veldig mye kos, sier Jensen. Han stortrives med festivaljobben og er kjempeklar for å komme i gang igjen på ordentlig etter korona-pandemien. Tankene går fort tilbake til da 5000 mennesker hoppet i takt til Karpe, en folkefest som er etterlengtet.

– Nå er vi klare til å brette opp ermene og komme i gang igjen! sier Berthelsen som gleder seg stort til at det endelig skal bli festival på ordentlig. Han skryter også av alle de frivillige som stiller opp. Det er en stor gjeng, med mange gjengangere, som lengter etter å se hverandre igjen.

Flemming

Det kriblet litt ekstra i magen da Carola skulle komme på besøk.

Jordnære stjerner

– 99 prosent av alle artistene er kjempehyggelige og helt frie for nykker. Nicholas og gjengen gir dem kjempeservice på vei til oss. De er kjempefornøyd med det han gjør, også skjenker vi dem fulle og da er de fornøyde med alt! sier Torbergsen.

På backstagen passer ekteparet på at alt er i orden for artistene, og det går ikke ubemerket hen.

– Det er så mye skryt av Ørjan og Flemming backstage at du aner ikke. Artistene er alltid så blide og fornøyde når de reiser. Et år var det ei som var fast bestemt på at hun måtte begynne å ha dem på rideren sin, forteller Jensen.

Trass de mange stjernene er det sjelden gjengen blir starstrucked. Ikke en gang når de største idolene dukker opp.

– Jeg har alltid vært veldig stor Carola fan, og vi hadde henne her for et par år siden. Jeg ble ikke startrucked i det hele tatt, selvom jeg var veldig forberedt på at jeg skulle bli det, sier Berthelsen.

Nicholas

Det skal være litt høy puls og rock’n roll når man er på festival

Mange rare oppgaver

Ingen dag på Verket er lik og og Jensen sier at han stadig får telefoner om ting som må fikses og ordnes. Et år Karpe var på besøk klarte en av dem plutselig å miste den ene kontaktlinsen under et toalettbesøk. Jensen fikk fatt på nøkkelen til optikeren og vipps så var det hele løst. Ellers har han fått fatt i alt fra oljefat til hundre røde baller. Han lar seg ikke vippe av pinnen så lett.

–Det skal være litt høy puls og rock’n roll når man er på festival, sier han med glimt i øyet.

Ørjan

Jeg nektet en gang inngang til en mann og sa at området kun var for artister. Det viste seg at mannen var Daniel Kvammen!

Iblant går det galt selv for de rutinerte

– Et år hadde vi en kvinnelig artist her som akkurat hadde blitt mor, så hun hadde bare med seg babyen og en gitarist. Vi må ha fått feil rider eller noe slikt, for backstage ble hun møtt av 72 øl. Da lurte hun veldig på hva vi mente folk skulle tro om henne, som ba om 72 øl mens hun fortsatt ammet! humrer Torbergsen.

Berthelsen har også hatt et noe pinlig øyeblikk med en av festivalartistene.

– Jeg nektet en gang inngang til en mann og sa at området kun var for artister. Det viste seg at mannen var Daniel Kvammen, men jeg ante jo ikke hvem det var! Siden den gang har jeg alltid gjort hjemmeleksen min og googla de vi får på besøk, avslutter Berthelsen lattermildt.

Annonse

Tire, Wheel, Vehicle
World, Font

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Magasinlayout: Amedia Kreativ