Facial expression, Smile, Human, Sky, Orange, Happy, Gesture, Travel, Cool, Leisure

Endelig!

Høsten 2019 trådte jeg med stor ærefrykt og entusiasme inn i den spennende rollen som festivalsjef for Verket. Og med en enestående festivalavvikling bak oss, satte vi fart mot 2020. Inspirerte og motiverte for å finpusse produksjonen og levere en enda råere opplevelse i neste runde.

Da Covid gjorde sitt inntog i mars 2020 levde vi lenge i håpet om at tilstanden var midlertidig, og at vi likevel kom til å få arrangere Verket som vanlig. Det endte med å bli to unntaksår. To festivalsesonger som ble alt for stille. Men likevel har verdens beste publikum, leverandører og samarbeidspartnere klart å røre og imponere oss. Som alltid! Samarbeidspartnere og leverandører har gitt oss trygghet og forståelse. I nedstengning og på avstand har publikum gitt oss kjærlighet via sosiale medier og gode ord gjennom munnbindet om Verket-savn over frysedisken på Obsen.

Dere har kjøpt billetter til en hemmelig Verket Presenterer i 2020, uten å vite hvor dere skulle eller hvem dere skulle se. Dere holdt meteren, sprita hender og tok hensyn slik at vi kunne arrangere konsertserie på Stenneset i 2021. Ikke minst gav dere oss den skrikende støtteerklæringen det er å sitte rolig på festivalbillettene sine i tre år. Slik har dere latt oss vite at dere er her når vi kommer tilbake. Det har betydd så enormt mye. Tusen takk.

Tidenes program

Årets utgave av Verket har høy forventning knyttet til seg. Det skulle bare mangle etter to år uten festival! Vi har investert mer tid og ressurser enn noen gang for å lage til tidenes comebackår i år. På plakaten har vi satset på den samme bredden som tidligere, med skyhøy kvalitet. Responsen har vært helt fantastisk, og det har aldri blitt solgt så mye billetter så tidlig som i år. I skrivende stund ligger det an til publikumsrekord! Og det er på sin plass når vi topper et ellers utsøkt artistprogram med selveste Röyksopp, noe vi har hatt som mål siden oppstarten.

Kultur for små og store

Familiearrangementet Underverket er en viktig del av identiteten til Verket. Vi skal favne bredt og være en festival for folk i alle aldre. Underverket-publikumet er de som skal gå på festivalen på kveldstid når de vokser opp, og kunne fortelle at de har vært på Verket nærmest hele livet. Vi er opptatt av å ta det yngre publikummet vårt på alvor, og derfor har vi i år ansatt en egen festivalsjef for Underverket, som selv befinner seg i målgruppa. Linnea er en brennende engasjert og nysgjerrig 16-åring, som søkte på stillinga og nådde helt til topps. I år skal hun få sette sitt preg på Underverket, både før og under festivalen.

En by i vekst

Livebransjen er i en enorm utvikling med stadig flere tilbud på alle kanter. Vi er uendelig takknemlige for at dere fortsetter å velge Verket! I årene fremover må vi stå på for å holde tritt med utviklingen som skjer både i musikkbransjen, og ikke minst i regionen vår. Vi skal bli større og flere, og vi må vokse med byen, og fortsette å gjøre Revelen til det stedet der man ønsker å feire sensommeren i slutten av august. Det er fantastisk å merke fremtidsoptimismen i regionen, og det store ønsket om samarbeid på Helgeland.

Samhold og samarbeid

Verket samarbeider med kollegaer rundt om i regionen via festivalnettverk Helgeland som består av 8 festivaler, og Helgeland festivalforening hvor vi eier utstyr og infrastruktur sammen med tre andre aktører fra Sør-Helgeland. Dette er både fornuftig og inspirerende, og vi heier på samhold i regionen vår for å sikre kvalitetsarrangementer og arbeidsplasser i årene fremover. Sammen er vi sterkere!

26. august er industriparken igjen lyst opp i festivaldrakten, og vår unike gjeng med superfrivillige står der, blide og spente på å ta dere imot. Verdens beste linjeledere har endelig fått rigga Revelen til fest igjen. Klemming, dansing og store musikkopplevelser venter. Når dørene endelig åpner da, blir det vanskelig å ikke kjenne på en klump i halsen.

Vi har savna dere, velkommen!

Ingrid Alte Westman, festivalsjef.

Annonse

String instrument accessory, Guitar, Musician, Guitarist
String instrument accessory, Guitar, Musician, Music, Poster

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Magasinlayout: Amedia Kreativ