Automotive lighting, Flash photography, Champagne stemware, Wine glass, Drinkware, Barware

Kaffe på Verket:

Lover kaffe for
enhver smak

Nye av året på Verket er Munin Cofferoasters som er på plass for å servere kaffetørste gjester. Daglig leder Howar Johnsen er klar for festival.

– Vi gleder oss veldig og etter to års venting er vi kjempeklare. Verket er noe av det, om ikke det kuleste som skjer her i byen så det er stor stas å få bidra med kaffe, sier han.

Kaffe for allslags vær

I teltet, som er døpt «Ni-kaffen» etter kaffepausen på jernverket, blir det salg av kaffe i mange former. Dersom varmen gjør seg gjeldende kan kanskje en is-kaffe gjøre susen og skulle kvelden bli litt kald kan du varme deg med en kaffe-baileys. Johnsen lover også vafler, muffins og saftige kanelsnurrer.

Johnsen forteller at det går mye kaffe-baileys på festival og lurer på om ikke nærheten til polarsirkelen kan ha en finger med i spillet. Drikken krever imidlertid noen spesielle hensyn når kaffen skal brygges.

– Hvis kaffen er veldig fersk og man har valgt en fruktig type kan man risikere at kaffen og baileysen deler seg, og det er krise. Så jeg skal passe på at brenneprofilen passer perfekt med baileys, sier han og ler.

Det har vært et voldsomt nørdefokus. Vi har stått mye med labfrakker og brillene på nesetippen mens vi har målt i gram og millimeter

Howar Johnsen

Godt etablert

Munin har etterhvert blitt et kjent innslag i Mo. Det hele begynte med etableringen av eget kaffebrenneri i 2017. Siden kom Munin Kaffehus til i 2020 og brenneriet ble med inn i nye lokaler på Nytorget. Kaffehuset tilbyr i tillegg til all mulig kaffe også kurs og eventer. Er du interessert i brenningsprosessen er du hjertelig velkommen til å kikke litt.

– Det har vært et voldsomt nørdefokus. Vi har stått mye med labfrakker og brillene på nesetippen mens vi har målt i gram og millimeter, forteller Johnsen.

Nørdingen har gitt resultater og Johnsen lover kaffe av topp kvalitet. Kaffen har heller ikke gått helt ubemerket hen i kaffe-norge. I «nm i julekaffe» har Munin Cofferoasters kapret flere pallplasser og etablert en sterk merkevare som Johnsen er stolt av.

– De fleste har aldri hørt om nm i julekaffe, men for kaffefolk er det ganske mye prestisje i det, sier Johnsen.

Stolt av Verket

Johnsen forteller at han flere ganger selv har deltatt som publikum på festivalen og stortrivdes med det.

– Jeg har vært deltager selv hvert år jeg har hatt mulighet og kosa meg veldig. Hele festivalen er kul, kreativ og gjennomtenkt. Jeg har bodd i Mo hele livet og merker at det er knyttet mer stolthet til å være herifra nå enn før, Verket har definitivt bidratt til det, sier han.

Nå er han klar for at Munin skal være med og sette sitt preg.

– Munin og Verket passer veldig godt sammen, det er lokalt og det er noe vi er stolte av, avslutter han.

Annonse

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Magasinlayout: Amedia Kreativ