Myra

Fredag | 20:20

Myras karriere startet i baksetet på en Uber i 2016 – sjåføren satte på noen instrumentaler, og Myra begynte å freestyle-rappe. Sjåføren ble imponert og kjørte henne til et musikkstudio, der hun møtte en produsent. Sammen lagde de låten «Hold an», som ble lagt på SoundCloud.

Leo Ajkic erklærte kort tid etterpå, på sosiale medier, at «Bransjen sover, men våkner snart». Dette førte til at medier som Dagbladet, Bergens Tidende og Aftenposten skrev dyptgående artikler om henne. Hun ble også invitert til å synge Bergens nasjonalsang «Nystemten», før Cecilia Brækhus gikk in i bokseringen Koengen i Bergen, foran 10 000 publikummere. Siden da har hun spilt konserter over hele Norge, inkludert Øyafestivalen og Bergenfest. P3 skrev, om låten «Dette er mitt navn», at Myra «kan få det til å riste i dansegulvet med en låt, for så å få hårene til å reise seg på armene med den neste».

Hun vant TONOs årlige pris – EDVARD-prisen, i kategori for beste tekst, for låten «Hjemløs i egen by». I 2020 gjorde hun minneverdige opptredener i Stjernekamp på NRK, og i for tiden er hun med i det populære TV2-programmet Hver gang vi møtes. Nylig slapp hun debutalbumet Bokser og Ballerina, der låten «Dovre faller», blant annet ble belønnet med terningkast 6 i VG, og som ble fremført på NRK1-programmet Lindmo.

Varm opp med noen låter

Magasinlayout: Amedia Kreativ