Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Finnes det et mørke i deg?

Annonse fra Nordland Teater

Er man født ond, eller er det konsekvensene av livets omstendigheter som fører til ondskapen i verden? I løpet av fire høstkvelder på Nordland Teater kan du finne svarene.

Fire kvelder i oktober og november tar Nordland Teater, med skuespiller Rune Storsæther Løding, for seg syv av Shakespeares kjente karakterer som betegnes som onde, og lar oss fordype oss i lyst, grådighet, makt og begjær sett gjennom deres øyne. 

Kjøp billetter her

– Ingen er bare ond eller bare god. Det finnes variasjoner av ondskap. Det handler om følelser som tar over for fornuft og rasjonaliteten. Men vi er bare mennesker og ikke maskiner, sier skuespiller Rune Storsæther Løding

Ifølge skuespilleren blir man kjent med sin egen ondskap og må gå i seg selv og spørre hvorfor det blir slik. Burde jeg ikke heller bruke energien min på en mer konstruktiv måte? Noe som ikke alltid er så enkelt ...

STORE SPØRSMÅL: "Burde jeg ikke heller bruke energien min på en mer konstruktiv måte?" kan dukke opp under forestillingen.

Kjenner seg igjen i karakterene

Løding har også tidligere fått utforske sine mørke sider gjennom karakterjobbing. Han kjenner seg igjen, og kan til en viss grad forstå dem. Han tror også publikum vil kunne kjenne seg igjen i flere av karakterene.

– Teksten hadde jeg lært meg, og så har jeg og regissør Birgitte Strid i samtaler utforsket, og blitt enige om de forskjellige særegenhetene hos karakterene.

Forestillingen gir oss innsyn i den mørke avkroken av menneskesjelen, og viser oss hvordan ondskapens estetikk får frem det mørke i mennesker, også oss selv.

Trenger ikke være Shakespeare-fan

Shakespeare og ondskapen er den andre produksjonen i serien der ytre effekter som scenografi og rekvisitter begrenses og skuespillerne og teksten er i fokus. Publikum trenger ikke å ha hørt eller lest om Shakespeare eller karakterene hans tidligere, for å ha glede av forestillingen.

– Det er fire hundre år siden Shakespeares død, og dette vil vi markere. Det faller også inn under temaet som vi har jobbet med hele dette året, som handler om ekstremisme og utenforskap. Shakespeare har sagt det mest før. Han har gravd så mye og så dypt i menneskeheten, det er så utrolig fasinerende. Han har gjort mye av jobben for oss, sier selverklært Shakespeare-nerd og regissør Birgitte Strid.

KJØP BILLETTER HER:

Forestillingen er inspirert av boken Shakespeares Villains av Maurice Charney, med tekster av William Shakespeare. Skuespiller Storsæther Løding og regissør og teatersjef Birgitte Strid har jobbet intenst de siste åtte ukene med det som skal lede frem til gripende 50 minutter på Hovedscena på Nordland Teater. 

Du kan kjøpe billetter ved å trykke på linken til de enkelte forestillinger:

Lørdag 29. oktober kl. 23.00

Søndag 30. oktober kl. 19.00

Fredag 4. november kl. 19.00

Lørdag 5. november kl. 19.00

Redaksjonen i Rana Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet