Annonsørinnhold i samarbeid med Bil i Nord

Hva er dette?

 
 

Advarer mot barn og dyr i glovarme biler – så raskt stiger temperaturen

Å etterlate barn og dyr i en varm bil er livsfarlig. For bilen din blir raskt oppvarmet – også på dager med halvskygge.

Annonsørinnhold i samarbeid med Bil i Nord

– Jeg tror ikke alle er klar over at bilen er som et drivhus og temperaturen kan stige voldsomt på kort tid. Dette gjelder også om du bare skal gjøre et «raskt ærend». Både små barn og dyr kan bli svært syke av overoppheting, sier salgssjef Tom Karlsen hos Bil i Nord.

Han er ikke blitt mindre opptatt av sikkerheten i bilen etter at han fikk Henrik Korsberg Karlsen for tre måneder siden.

Illustrasjonen under gir en pekepinn på hvor varmt det kan bli i bilen når sola skinner.

 
SOMMERDAG: Når sola skinner er det ekstra viktig å passe på at små barn og dyr har det godt i bilen.

Viktig med solskjerming

Det er ikke bare når du parkerer bilen, at du bør tenke på barnets komfort.

– Du bør tenke på solskjerming av vinduene i bilen. Barn plages når de får sollys rett i øynene, og hvis de begynner å gråte, så er du heller ikke en like sikker sjåfør, sier Karlsen.

I egen bil har han installert mørkere ruter i baksetet, i tillegg har han solskjerming. Det er også installert solskjerm under glasstaket.

Les også: Skal du på campingferie? Dette bør du huske på

HUND I BUR: Volvo har utviklet et eget hundebur, der hunden kan sitte trygt.

Eget hundebur i bagasjerommet

Å sette vinduet på gløtt, er ikke nok når det er varmt ute.

– Det aller beste er å ta med hunden eller la den være hjemme hvis du bare skal ut en snartur, men hvis det ikke går, har Volvo et eget hundebur. Hundeburet kan låses, slik at du kan forlate hunden og la bakluka være åpen. Da sørger du for rikelig frisk luft, sier Karlsen.

Dette hundeburet får du til alle Volvos modeller.

Les også: - En drømmebil for aktive familier

EGEN HUNDESELE: Det er viktig å sikre alle i bilen, også dyrene dine. Volvo har egne hundeseler til baksetet. Den finnes i fire størrelser, og passer til små og store hunder.

Gjør livet tryggere

Sikkerhet har alltid kommet først hos Volvo.

– Allerede i 1959 var Volvo de første til å gjøre trepunkt sikkerhetsbelter til standardutstyr. Små mennesker som er i vekst og utvikling stiller helt spesielle krav til sikkerhetsutstyr. Volvo er en av få bilprodusenter som tilbyr baby- og barneseter som alle er krasjtestet i egne biler, sier Karlsen.

Les også: Bente og Gunnar: Det viktigste er en trygg bil

SIKRE BARN: Volvo er en av få bilprodusenter som tilbyr baby- og barneseter som alle er krasjtestet i egne biler. I Volvo-babysetet sitter Henrik trygt og godt. Setet klikkes fast i en base, og dermed er det enkelt å løsne og bære med seg babyen dersom han sover når man kommer fram.

Bil i Nord

Del artikkelen på Facebook