Annonsørinnhold i samarbeid med XL-BYGG Bernhard Olsen

Hva er dette?

 
 

Derfor er det flere og flere som kjøper peis til kjøkkenet

Ovnen har gått fra bare å være varmekilde til å bli et viktig møbel for lunhet og hygge. Paul Ander Hansen og Line Olsen hjelper deg mer enn gjerne med å finne riktig peis til ditt hjem.

Annonsørinnhold i samarbeid med XL-BYGG Bernhard Olsen

 

– Ranværingene er fortsatt opptatte av effekten på ovnene, men nå har designet absolutt blitt halve pakken, forteller Paul Ander Hansen.

Han ser at måten folk bruker ildstedet på er i endring. Parallelt med at utformingen på ovnen har blitt stadig viktigere, har det også blitt vanlig å bruke den i flere rom. Kjøkkenet er mest populært når nye ovner installeres.

– Vi bruker kjøkkenet på en annen måte enn tidligere. Rommet har blitt et viktig sentrum for hygge i boligen, og da ønsker også folk å ha kosen med et ildsted i rommet, sier butikksjef Line Olsen.

ELEGANT OG FINT: Nordpeis Denver er en stor peis med vinkelinnsats som gir mye varme. Velg om du ønsker innsyn til flammene fra høyre eller venstre og velg blant fire ulike farger/design på dørrammen.

Mest populært med vedovner

Synlighet inn til bålet er også essensielt. Ovnsfoten blir stadig høyere, og glassflaten på forsiden større.

– Ildstedet skal være visuelt, men samtidig funksjonelt. Vi selger mest vedovner. Elektrisk og gass er det foreløpig lite etterspørsel etter, forteller Line.

Det stilles spesifikke krav til innstallering av ovn. Ovnene som monteres i dag skal være rent brennende for minimalt utslipp av kulldioksid. Rent brennende ovner kan settes på eksisterende pipe.

XL-BYGG Bernhard Olsen

– Vi selger både lecapiper og stålpiper, men ved ettermontering i bolig er stål enklest. Setter du inn en stålpipe, kan du i praksis montere om morgenen, og fyre om kvelden, sier Paul.

– Vi anbefaler selvfølgelig alle som ønsker å montere pipe og ny ovn og benytte fagfolk. Jeg tror det etter hvert vil komme krav om det, og vi på XL Bygg Bernhard Olsen har solid kompetanse innen både design, utforming og montering. Med hjelp fra oss kan du gå høsten og vinteren i møte med et helt nytt, koselig og miljøvennlig ildsted, sier Line Olsen.

LITEN PLASS? Nordpeis Lisboa er en smal peis som tar svært liten gulvplass. Peisen har integrert brannmur i bakkant som gjør at den kan plasseres rett mot en vegg av brennbart materiale.
Del artikkelen på Facebook