Annonsørinnhold i samarbeid med Nordland Teater

Hva er dette?

 
 

Finnes det et mørke i deg?

Er man født ond, eller er det konsekvensene av livets omstendigheter som fører til ondskapen i verden? I løpet av fire høstkvelder på Nordland Teater kan du finne svarene.

Annonsørinnhold i samarbeid med Nordland Teater

Fire kvelder i oktober og november tar Nordland Teater, med skuespiller Rune Storsæther Løding, for seg syv av Shakespeares kjente karakterer som betegnes som onde, og lar oss fordype oss i lyst, grådighet, makt og begjær sett gjennom deres øyne. 

Kjøp billetter her

– Ingen er bare ond eller bare god. Det finnes variasjoner av ondskap. Det handler om følelser som tar over for fornuft og rasjonaliteten. Men vi er bare mennesker og ikke maskiner, sier skuespiller Rune Storsæther Løding

Ifølge skuespilleren blir man kjent med sin egen ondskap og må gå i seg selv og spørre hvorfor det blir slik. Burde jeg ikke heller bruke energien min på en mer konstruktiv måte? Noe som ikke alltid er så enkelt ...

STORE SPØRSMÅL: "Burde jeg ikke heller bruke energien min på en mer konstruktiv måte?" kan dukke opp under forestillingen.

Kjenner seg igjen i karakterene

Løding har også tidligere fått utforske sine mørke sider gjennom karakterjobbing. Han kjenner seg igjen, og kan til en viss grad forstå dem. Han tror også publikum vil kunne kjenne seg igjen i flere av karakterene.

– Teksten hadde jeg lært meg, og så har jeg og regissør Birgitte Strid i samtaler utforsket, og blitt enige om de forskjellige særegenhetene hos karakterene.

Forestillingen gir oss innsyn i den mørke avkroken av menneskesjelen, og viser oss hvordan ondskapens estetikk får frem det mørke i mennesker, også oss selv.

Trenger ikke være Shakespeare-fan

Shakespeare og ondskapen er den andre produksjonen i serien der ytre effekter som scenografi og rekvisitter begrenses og skuespillerne og teksten er i fokus. Publikum trenger ikke å ha hørt eller lest om Shakespeare eller karakterene hans tidligere, for å ha glede av forestillingen.

– Det er fire hundre år siden Shakespeares død, og dette vil vi markere. Det faller også inn under temaet som vi har jobbet med hele dette året, som handler om ekstremisme og utenforskap. Shakespeare har sagt det mest før. Han har gravd så mye og så dypt i menneskeheten, det er så utrolig fasinerende. Han har gjort mye av jobben for oss, sier selverklært Shakespeare-nerd og regissør Birgitte Strid.

KJØP BILLETTER HER:

Forestillingen er inspirert av boken Shakespeares Villains av Maurice Charney, med tekster av William Shakespeare. Skuespiller Storsæther Løding og regissør og teatersjef Birgitte Strid har jobbet intenst de siste åtte ukene med det som skal lede frem til gripende 50 minutter på Hovedscena på Nordland Teater. 

Du kan kjøpe billetter ved å trykke på linken til de enkelte forestillinger:

Lørdag 29. oktober kl. 23.00

Søndag 30. oktober kl. 19.00

Fredag 4. november kl. 19.00

Lørdag 5. november kl. 19.00

Nordland Teater

Del artikkelen på Facebook