Annonsørinnhold i samarbeid med XL-BYGG Bernhard Olsen

Hva er dette?

 
 

Investeringen som sparer deg mye penger

Tor Johan Kristensen har oppskriften etter 38 år i bransjen.

Annonsørinnhold i samarbeid med XL-BYGG Bernhard Olsen

Med sine 38 år i XL-Bygg Bernhard Olsen har Tor Johan Kristensen vært med så å si siden starten, i og med at bedriften ble etablert tilbake i 1974. I dag er han proffansvarlig i bedriften.

Mye av arbeidsoppgavene er knyttet til rehabilitering av gamle bygg, men nye tilbygg, garasjer og boder trenger også materialer og utstyr.

Med en by som vokste voldsomt på 1950- og 1960-tallet er det i dag mange gamle bygninger i Mo i Rana. De må tas vare på. Og inntrykket til Kristensen etter godt og vel en mannsalder i bransjen er at ranværingene gjør nettopp det.

LEVERER ALLTID: Mats Bjørnådal, Arvid Kildal, Stian Stavrum, Dan René Hanssen og Stig Tore Straumbotn i trelastutsalget hos XL-Bygg Bernhard Olsen er like gode på materialer - som å hjelpe deg med små og store triks til høstens oppussing.

– Ranværingene er flinke

– De aller fleste er flinke til å ta rede på bygningsmassen. Det vi ser er at når folk blir eldre, blir de kanskje litt sløvere med rehabiliteringen. Men når disse byggene selges, da settes det i gang igjen, sier Kristensen.

– Det er meget viktig å vedlikeholde bygningene. Forfallet får fort fart på seg.

Det aller viktigste er å skifte ut taket, sier Kristensen – det kan få store følger om taket ikke er tett. Kledning og etterisolering er også viktig. Her kan det være store penger å spare.

– Hvor mye man kan spare må regnes på i det enkelte tilfellet, men man kan nok halvere fyringsutgiftene på å etterisolere vegger og tak i en gammel bygning. Spesielt tak er enormt viktig. Mesteparten av varmet siver ut gjennom tak. Det er en god investering å gjøre noe med det, forteller han.

ALLTID TIL HJELP: Din lokale byggebutikk kan hjelpe deg gjennom hele prosessen, ikke minst gjennom sitt ”Klappet og klart-konsept”.

Sjekk ut ”Klappet og klart-konseptet”

XL-Bygg Bernhard Olsen kan hjelpe deg gjennom hele prosessen, ikke minst gjennom sitt ”Klappet og klart-konsept”. En kjapp henvendelse til forhandleren, en befaring med påfølgende tilbud og til slutt gjøres jobben av en snekker formidlet av XL-Bygg Bernhard Olsen til avtalt pris og tid.

XL-BYGG Bernhard Olsen

Kristensens oppgave er altså å hjelpe proffkundene, samt enkelte privatkunder. Med utgangspunkt i mer eller mindre detaljerte tegninger gjør han masseberegninger, finner ut hvor mye materialer som trenges og kommer med et pristilbud.

Noe han har lagt merke til, er at privatkundene gjerne er mer opplyste i dag enn for 20 til 30 år siden.

– Tidligere hadde man ikke internett å støtte seg på. Nå leser mange seg gjerne opp på akkurat det de skal gjøre. Akkurat det og de produktene kan de mye om. Jeg lærer noe nytt hver dag. Det er fascinerende å jobbe i en bedrift som dette, sier Kristensen.

Del artikkelen på Facebook