Annonsørinnhold i samarbeid med Rana Blad Marked

Hva er dette?

 
 

Kjøp julegavene lokalt!

Med kampanjen ”Handle lokalt” oppfordrer Rana Blad og Ranaregionen Næringsforening alle til å kjøpe julegavene i nærmiljøet ditt.

Annonsørinnhold i samarbeid med Rana Blad Marked

– Som lokalavis har vi muligheten til å sette fokus på lokal handel. Vi mener det er bra for næringslivet og for byen. Kampanjen er ment som en positiv påminnelse om å bruke byen vår. Det er ingen pekefinger, men en bevisstgjøring, understreker administrerende direktør i Rana Blad, Rigmor Nygård Hansen.

Det er Rana Blad som har tatt initiativ til kampanjen ”Handle lokalt”, som gjennomføres i samarbeid med næringsforeningen.

Tar andeler

– Jeg er glad for at for at lokalavisa tar initiativ til en slik kampanje. Vi har et felles engasjement i å skape en bevissthet rundt temaet, sier leder i Ranaregionen Næringsforening, Trine Rimer.

– Vi ser jo at nettet tar andeler fra lokal handel. Det er gjerne de store, internasjonale selskapene som verken bidrar med skattepenger eller til lokal samfunnsutvikling som tjener på dette. Mange butikker på landsbasis har vært nødt til å legge ned fordi nettet har erstattet de fysiske butikkene, sier Rimer.

Nettbutikkene i Norge solgte for over 21 milliarder kroner i 2017, en vekst på 13,5 prosent fra året før, ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB). Det spås at netthandel kan vokse med opp mot 50 prosent frem til 2038, noe som tar store jafs fra omsetningen både hos sentrumshandelen og kjøpesentre.

Skal være bedre og billigere

Trine Rimer understreker samtidig at kampanjen ikke handler om at forbrukerne ikke skal være på nettet, men at de skal ha en bevissthet rundt det de kjøper.

– Det lokale tilbudet skal være så godt at kundene både får en bedre opplevelse og bedre og billigere produkter. Dessuten skal vi også være på nett, der brukerne våre er. På sikt har vi tanker om å skape et felles, digitalt vindu for den lokale handelen. Vi utvikler oss bedre sammen, sier Trine Rimer.

Kampanjen ”Handle lokalt” vil synliggjøres blant annet gjennom annonser, roll ups, buttons og snap-filter.

Rana Blad Marked

Del artikkelen på Facebook