Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Lad opp til Rød Snø - vinterens feteste fest

Dette er noe av det beste du kan foreta deg i byen vår før du lar deg rive med av den energiske festivalstemningen på Rød Snø.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Mo i Rana er byen mellom bratte bakkar og berg som stuper ned i dype fjorder. Et handelssentrum på Helgeland, omkranset av storslåtte naturopplevelser. Om du kommer langveisfra for å ta ei festivalhelg, eller om du bor her året rundt, har byen noe for enhver smak.
 


1. Indisk, sushi eller street food?

Du finner flere spennende spisesteder både i og utenfor sentrum. Om du har “cravings” på indisk, kan Taras diske opp med spennende retter fra det indiske kjøkken. Fersk sushi får du hos Café Tinde, som ligger i sentrum. Og sist, men ikke minst, må du prøve kullgrillet street food hos en av byens hippeste spisesteder; No3.

 2. Opplev Mo i Rana 0 m.o.h.

Bare en kort spasertur fra sentrum ligger Havmannpromenaden. Her kan du blant annet besøke Moholmen og se glimt fra gamle Rana. Du vil også passere den ikoniske Havmannen, som skuer ut over Ranfjorden. Mens du går langs promenaden kan du mellom skifersteinene se lyssatte diktstrofer skrevet av Laila Stien. Diktet skildrer historier fra tidligere jernverket i Mo i Rana, og står som en fin påminnelse om at du er i Nord-Norges industrisentrum. 

Utsikt fra Tjuvtrappa3. Opplev Mo i Rana - 310 m.o.h.

Vi er stolte av byen vår, og enda mer stolte er vi av fjordene, fjellene og den rike naturen rundt den. Vi anbefaler deg å komme deg opp i høyden for å nyte det i fulle drag. Det finnes mange topper i kommunen, men for den passe turvante er Tjuvtrappa et perfekt turmål. Derfra får du den etterlengtede panoramautsikten mot Mo i Rana og Ranfjorden.


4. Shopping

Både hos Amfi og Byporten kan du finne det du trenger til festivalantrekket. I tillegg til kjedebutikker som Carlings, H&M, Cubus og Jack & Jones, finner du også flere unike butikker med interiør og klær. iHus Studio i sentrum og BO Interiør på Byporten har begge en unik sammensetning av både interiør, godteri og livsstilsartikler for den interiørbevisste. Slå deg løs - det er tross alt festival!

Artikkelen fortsetter under videoen.

I løpet av festivalhelga kan du få med deg ni konserter med navn som Eva Weel Skram, Dumdum Boys, Datarock og Ida Maria

Vinterbyen mellom bakker, berg og dype fjorder

5. Nyt den nordnorske vinteren

Nord-Norge er Nord-Norge, og vintersesongen varer til bunaden skal på igjen. Som ranværinger flest bør du trekke til bakkene, dersom været tillater det. Hos Skillevollen Alpinsenter kan du låne alt du trenger av utstyr til en dag i bakken. Der finner du alt fra akebakker til slalombakker, isbane og lysløype.


Datarock kommer (Photo: Tom Oxley)


6. Kulturbyen Mo i Rana

Mo i Rana huser flere store festivaler i løpet av året. Mars er måneden for Rød Snø. Lyden av pulserende musikk, latter og festivalfolk gjaller som et energisk vårbrøl gjennom sentrum etter lange måneder med vinterdvale. Rød Snø arrangeres i Ranahallen, som er oppvarmet og klar for å ta imot et par tusen festivaldeltakere. Der finner du både mattelt, storscene, flere sitteplasser og et stort dansegulv. Det er her både ranværinger og tilreisende møtes med brede smil, glowsticks og bamseklemmer. 

Kvelden avsluttes med klubb-session for deg som fortsatt ikke er “ferdigdansa”. Glowsticks og dansemusikk må til når man skal riste løs etter en lang vinter

Dumdum Boys
Del artikkelen på Facebook