Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Slik får du drømmekjøkkenet på 1-2-3

Kjøkkenet har gått fra å være bortgjemt i en krok til å bli det kanskje viktigste rommet i huset. Da er det viktig å få det akkurat som du vil.

Annonsørinnhold i samarbeid med

– Kjøkkenet er et rom vi tilbringer mer og mer tid på. Derfor ønsker mange åpne kjøkkenløsninger i dag. Det typiske 70-tallskjøkkenet, en lang tarm innenfor stua, det vil man ikke ha lenger. De fleste vil rive ned vegger og ha det luftig, forteller Maria Edvardsen, butikkselger ved XL-Bygg Bernhard Olsen.

– Det er så mye som skal skje på et kjøkken i dag sammenlignet med tidligere. Vi vil gjerne ha en stor kokeøy hvor gjestene kan samle seg og sitte rundt. Det er et sosialt samlingspunkt. Kanskje skal barn gjøre lekser der. Alt dette må man ta hensyn til når man utformer kjøkkenløsningen.

RØFT OG KULT: Gå gjerne for mørkere elementer på kjøkkenet ditt. Det kan gi fine kontraster til en ellers lys bolig.

NATURLIG: Et klassisk kjøkken i tremateriale går aldri av moten. Bredere håndtak i stål gir en strammere look.

BONDEROMANTISK: Et lyst, delikat kjøkken gir varme og koselige omgivelser på kalde høstkvelder.

Så lett kan du få drømmekjøkkenet ditt

Og drømmekjøkkenet – det kan du få gjennom tre enkle steg:

1. Det første som må gjøres er å ta med seg en enkel skisse til XL-Bygg Bernhard Olsen og sette seg ned med Maria Edvardsen eller kollega Wenche Rødfjell. Her trenger ikke målene være korrekt på millimeteren til å begynne med. Det viktigste er å ha et utgangspunkt for det neste steget – planleggingen.

2. Maria eller Wenche tegner opp en 3d-modell av kjøkkenet på datamaskinen, slik at kunden får en opplevelse av å stå i kjøkkenet før det er satt opp – og kan sammenligne ulike farger og løsninger med hverandre.

3. Når modellen og løsningene er på plass, er det ”bare” monteringen som gjenstår. Her er anbefalingen å bruke fagfolk. 

– Mange legger mye penger i nytt kjøkken. Monteringen er prikken over i’en, og må gjøres ordentlig. Jeg tror nok man bør ha litt budsjett på montering også. Vi bruker gjerne snekkere som har satt opp våre produkter før, og kjenner dem godt, forteller Maria.

Rosa kjøkken? Ikke noe problem!

Leverandøren av kjøkken er Nygårds Trevarefabrikk i Mosjøen. En lokal kjøkkenprodusent butikken er stolte av å kunne tilby.

– Vi synes det er stas at det finnes et så bra produkt i nærområdet, sier Maria.

– Skrogene våre er sammensatte, benkeplatene leveres på mål. Dette er ikke et flatpakkekonsept. Det er et møbelkjøkken som vi er stolte av.

Det gjør også at det er flere alternativer på skap og løsninger, og kunden kan få akkurat det kjøkkenet han eller hun eller begge ønsker.

– Vi maler opp i de fargene de vil ha. Ønsker du et rosa kjøkken, så får du det. Det er fullt mulig å få drømmekjøkkenet ditt, sier Maria.

Del artikkelen på Facebook