Annonsørinnhold i samarbeid med Happy Homes Beleggsenteret

Hva er dette?

 
 

Vi kommer gjerne heim til DEG

Tommy Fredriksen bestemte seg i 1997 for å overta fargehandelen Beleggsenteret ved Kjell Olsen. 22 år senere handler det ikke bare om vakre hjem, men også praktiske og trygge hjem.

Annonsørinnhold i samarbeid med Happy Homes Beleggsenteret

Bygger nytt sammen med Byggtorget

Beleggsenteret AS og Byggtorget AS bygger et nytt næringsbygg på Gruben i Mo i Rana. Arbeidet med tomten er så vidt i gang.

- Bygget er ikke satt opp enda, men det blir framtidsrettet i forhold til bransjen. Logistikk og utstilling blir på et helt annet nivå, sier daglig leder Tommy Fredriksen.

Han ser fram til å flytte inn i den nye butikken om rundt ett år.

- Vi gleder oss til å flytte inn i de nye lokalene sammen med Byggtorget. Vi tror dette blir som hånd i hanske. Her vil kundene finne spisskompetanse i ett og samme bygg, men på hvert vårt fagfelt, sier han.

Det er mange fallgruver når du skal pusse opp eller bygge nytt. En ting er hva trendene sier om interiøret. Men hvilke farger skal du velge på vegger og tak? Hvilke gulv? Hvilke planløsninger – og hva bør du ta hensyn til? Mulighetene er uendelige, og viktige. For velger du feil kan det både gi deg en ubehagelig, men også økonomisk belastning.

Beleggsenteret i Mo i Rana har fagutdannede ansatte som kjenner til alle konsekvensene, og som dermed kan gi deg råd og faglig veiledning i hvilke muligheter du har og hva du kan velge av ulike løsninger.

Setter ned team

- Vi har en interiørkonsulent. Vi har ansatte med fag- og svennebrev som maler, byggtapetserer, samt ansatte tømrer og flisleggere. Vi har for tiden to lærlinger i malerfaget. En av dem fullfører malerfaget i mars og ble før jul fast ansatt. Ved behov knytter vi også til oss rørleggere og elektrikere, slik at vi kan påta oss helentrepriser og totalrenoveringer i eksisterende bygg og i nybygg. Vi bygger også våtrom, sier daglig leder Tommy Fredriksen.

Det starter som oftest med et hjemmebesøk. Deretter setter Fredriksen ned et team med de rette fagfolkene. Slik jobber de fram bedriften beste løsningene for hver enkelt kunde.

Daglig leder Tommy Fredriksen lener seg mot det mest spennende gulvet som finnes hos Beleggsenteret; klikkvinyl med kork. – Dette gulvet gir god komfort og god demping, sier Fredriksen.

- Jeg sa jeg skulle bli best

Det er 1997, og Fredriksen har etter rundt 18 år i bransjen lyst å gjøre noe på egen hånd. Han er blitt forespurt å overtak Beleggsenteret og tar turen til banken. Han skal kjøpe Beleggsenteret.

- Da fikk jeg mange bemerkninger og spørsmål fra folk i gata, i banken og fra konkurrentene: Hvordan skal du, med dagens konkurranse, klare dette? Hva tenker du på? Typisk jantelov. Jeg svarte at jeg skulle bli best. Noe av det første jeg gjorde var å ta svennebrev i malerfaget. Deretter knyttet jeg til meg dyktige fagfolk. Uten dem hadde ikke dette vært mulig, forteller han.

Fredriksen stoppet ikke der, opptatt av fagkunnskap som han er.

- Jeg har vært med i prøvenemnda i malerfaget i flere år – og sittet i markedsrådet som styremedlem og styreleder i kjeden vår; Happy Homes. Gjennom mine verv har jeg fått god innsyn i bransjen og fagene, noe som har gitt meg kompetanse og fordeler i forhold til mine målsetninger om å være best, sier han.

Ikke bare for å bevise noe, men fordi kunnskap og håndverket som fag skaper den store forskjellen for folk.

Malerlærling André Jonassen vurderer eget malerarbeid før han fortsetter. – Jeg er egentlig tømrer, men ønsker å bli maler. Når jeg nå har fått muligheten er det bare å stå på, sier han med et smil. Beleggsenteret AS overflatebehandler ikke bare nybygg, men tar også på seg renoveringsprosjekt – som dette.
Solskjerming må til også i Nord-Norge. Beleggsenteret AS har utvalget.

- Vi er 16 ansatte. Til sammen har vi fem våtroms-sertifikat. Det vil si at vi er fem fagarbeidere i bedriften som er sertifisert etter Byggebransjens våtromsnorm til å bygge våtrom. Det er mange krav til hvordan du kan bygge et bad. Vi har opplevd å komme så sent inn i arbeidet, at vi så vidt har klart å tilfredsstille gjeldende regler og normer. Flere ganger har gulv på bad vært støpt helt flate og med sluket som høyeste punkt. Da kan vi få problemer med å tilfredsstille kravene til fall og funksjonalitet. Er ikke badet bygd i henhold til regelverket får du ikke bruksgodkjent boligen. Vi kjenner kravene og kan gi råd som gjør at våtrommene blir godkjente. Men da er det viktig at vi kommer tidlig inn i prosessen og planlegginga, slik at vi sammen oppnår det beste sluttresultat, sier han.

Forestill deg slike steiner på gulvet i dusjen; rene fotmassasjen. Beleggsenteret AS både selger – og monterer.

Fargene er tilbake

Riktig type maling og gulv hører også med til rådgivningen. Og selvsagt utføres arbeidet i tråd med den faglige standarden hvor hvert fag. I tillegg utfører vi innredningsarbeid som kjøkken, garderober, belisting og annet snekkerarbeid. Prikken over i’en er at interiørkonsulenten råder kundene med planløsninger og i farge- og innredningsvalg.

Oftest fattes beslutningene sammen med kundene – og kundene var de som bestemmer hvilke farge som ble årets farge i Happy Homes fargekart 2018.

- Kundene har kåret fargen «Bølge» til årets farge. Vi ser det er en økende tendens til mer fargebruk. Det grå og lyse tiden er ikke lenger en selvfølge, sier Fredriksen.

Butikksjef Petter Pedersen foran noe av malingen. Maling er nemlig ikke bare maling, og du bør vite hva du velger til hvilke vegger og rom. Rådene – og malingen får du her. Vi har maling fra hele fire produsenter; Jotun, Scanox (Butinox), Gjøco og Tjæralin.
Beleggsenteret tilbyr også tepper og løpere i metervis. Kantingen gjør de også.

Happy Homes Beleggsenteret

Del artikkelen på Facebook