Politiet i Nordland melder klokken 16.20 om et trafikkuhell mellom en varebil og et vogntog på mosjøsiden av Toventunnelen på fv78.

Det er ikke meldt om personskade. Nødetatene er på tur til stedet.

Statens vegvesen melder at veien er stengt ved Drevjamoen sør for Toventunnelen, grunnet trafikkulykke.

Oppdatert 16.37: Utrykningspolitiet er på stedet.

- Begge involverte framstår som uskadet. Redusert fremkommelighet. Det lekker litt væske fra vogntoget etter uhellet. Bilberging er bestilt.

Oppdatert 16.59: Ett felt er åpnet. Begge de involverte er sjekket av ambulanse, ingen skader. Bilberging er på tur. Veien vil kunne bli sperret i kortere perioder under berging.

Oppdatert 21.13: Politiet har nå fått dannet seg et bilde av hva som har skjedd.

– Sjåføren i vogntoget har foretatt ei forbikjøring og ikke kommet seg tilbake i eget kjørefelt, før det kom en stor varebil imot. Dermed har vogntogsjåføren sitt førerkort blitt beslaglagt, sier operasjonsleder Mats Bernhoft til Helgelendingen.

Det er opprettet sak om hendelsen.

– De involverte er avhørt. Det var ingen personskader, men store materielle skader. Varebilen kan nok bli kjørbar, men måtte fraktes vekk fra stedet. Vogntoget måtte også ha berging. Jurist og påtale skal se på saken, men i utgangspunktet er den ferdig etterforsket siden alle involverte parter er avhørt, sier Bernhoft.