Waage om 17. mai: Uansett hudfarge, religion, nasjonaldrakt eller flagg: Alle er hjertelig velkommen

Ordfører Geir Waage ønsker alle velkommen til 17. mai.

Ordfører Geir Waage ønsker alle velkommen til 17. mai. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det er i en pressemelding ordfører i Rana kommune, Geir Waage (Ap), ønsker velkommen til grunnlovsfeiring på nasjonaldagen 17. mai.

- Jeg håper på god oppslutning på alle lokale arrangementer, og også på hovedarrangementet som starter med folketoget fra Ranahallen, og avslutter med tale for dagen av Hanne Nordgaard, sier Rana-ordføreren.  

- Uansett hudfarge, religion, nasjonaldrakt eller flagg: Alle er hjertelig velkommen!

Det er viktig at alle som deltar i feiringen av Norges grunnlov skal føle seg trygge og velkommen til arrangementene, understreker ordfører Geir Waage.

Ikke heliumballonger eller konfettispray

- Kommunestyret gjorde i fjor et vedtak om forbud mot heliumballonger. Det ønsker vi ikke skal bidra til forsøpling i Mo i Rana mer. Det samme gjelder konfetti-spray. Rana kommune har ikke noe vedtak om forbud, men mye av det som selges er forbudt i Norge fordi det kan inneholde kjemiske stoffer som er giftige. I tillegg kan konfetti-spray ødelegge klær og bil-lakk. Derfor ønsker vi heller ikke dette, sier Waage.

Håper på en folkerik og fargerik feiring

Ordføreren håper at alle som bor i Rana vil delta i arrangementene.

- Fred, frihet og demokrati er ingen selvfølge. Både nordmenn og folk fra andre nasjoner har gitt sine liv for at vi kan feire vår nasjonaldag som en fri nasjon i dag. Det kan være greit å tenke over det. De som velger å feire den norske grunnlovsdagen sammen med oss, uansett hvor de kommer fra, må møtes med respekt og verdighet - uansett hudfarge, religion, nasjonaldrakt eller flagg, sier ordføreren som ønsker alle en riktig god 17.mai-feiring.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken