Gå til sidens hovedinnhold

Bombetrussel mot Widerøe-fly

Artikkelen er over 5 år gammel

30 passasjere evakuert fra fly på Flesland fredag kveld. Psykiatrisk pasient bak hendelsen.

Et Widerøe—fly med 30 passasjerer ble evakuert på Bergen lufthavn Flesland fredag kveld på grunn av en trussel.

— Trusselen kom inn via Widerøes systemer, på deres chattetjeneste, opplyser operasjonsleder Vibekke Næss i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Falsk alarm

Flyet med rutenummer WF599 skulle ha gått fra Bergen til Kristiansand klokken 22.15. Passasjerene som på det tidspunktet allerede var om bord, fikk beskjed om at flyet måtte evakueres på grunn av en generell trussel. Politiet møtte deretter passasjerene ved utgangen, der alles legitimasjon ble kontrollert.

Klokken 0.35 natt til lørdag konstaterte politiet at trusselen ikke var særlig reell, men den ga likevel konsekvenser for passasjerene.

Booket om

— Det er alltid noen som blir skadelidende, sier politiets operasjonsleder Knut Dahl Mikkelsen, og viser til at de reisende måtte vente på å få bagasjen gjennomlyst før de fikk den tilbake. Deretter ble de booket om til andre flygninger, og innlosjert på hotell for natten.

Det er andre gang i år at det har kommet inn en trussel mot et Widerøe—fly på Flesland. I mars fremsatte en kvinne en trussel over Widerøes chattetjeneste på internett. Terminalbygget på flyplassen måtte evakueres. En 18 år gammel kvinne ble pågrepet. (ANB—NTB)

Kommentarer til denne saken