Røykutvikling i Widerøe-fly under oppstart på Røssvoll. Alle ble evakuert

DEL

SISTE:  Informasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli, forteller til Avisa Nordland at det er sendt tekniker til Mo i Rana, og at passasjerene på flyet er booket med neste avgang.

- Flyet fra Mo i Rana skulle fly til Trondheim via Mosjøen, for så å fly til Bodø via Sandnessjøen, innstillingen vil derimot ikke påvirke passasjerene i Bodø da vi har en ekstra maskin stående der. Dermed redder vi videre program utover dagen.

Tidligere

Politiet melder like før klokken 7.00 at nødetatene har rykket ut til Røssvoll flyplass etter melding om røykutvikling i en motor på en Widerøe-maskin under oppstart.

Flyet ble evakuert. Det er ikke personskader.

Det ble raskt meldt om kontroll på situasjonen, og at røykutviklingen skyldes en feil på en generator.

Nødetatene forlot stedet like etter klokken 7.00.

Fungerende lufthavnsjef Finn Ove Hofstad sier til Rana Blad at røykutvikling under oppstart kan skje innimellom.

- For sikkerhets skyld kommer nødetatene på plass, men røykutviklingen eskalerte ikke og situasjonen er normalisert, sier Hofstad.

Operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Tommy Bech, forteller til Avisa Nordland at det var 21 passasjerer ombord i flyet. Alle disse, samt crewet er evakuert.

Det er WF768 til Mosjøen og Trondheim med avgang klokken 6.20 som er eneste morgenfly fra Røssvoll i dag. Dette er innstilt.

Artikkeltags