Gå til sidens hovedinnhold

Gatefest i Vännäs: – Det blir markeder, tivoli og skikkelig folkefest

Artikkelen er over 4 år gammel

Tivoli, markeder og folkefest glir sammen i skjønn harmoni når Vännesdagene står for tur.

BLÅ VEGEN

Fra 7. til 9. juli blir de ellers rolige gatene i Vännäs forvandlet til et salig folkehav bestående av både lokale og turister. Da er det nemlig klart for Vännäsdagarna, som er det største som skjer i Vännäs i løpet av året.

– Det blir markeder, tivoli og skikkelig folkefest, forteller Simon Johansson, som er daglig leder på campingen, og som jobber på hotellet.

Skikkelig sommerfest

Arrangementet er noe som i følge Simon passer aller best for barnefamilier, og det betraktes som en skikkelig sommerfest for hele Ume-regionen. Vännäs ligger kun en halvtime med bil unna Umeå, men Simon er klar for å trekke turistene hit.

– Det er alltid mye folk som velger å bo her også. Mange liker at det er roligere her, og at de heller kan kjøre inn til Umeå for en utflukt om det er dårlig vær, forteller Johansson.

– Er det fint vær pleier folk som regel å bli her lenge, legger han til.

Han lover en aktivitetsrik sommer på både campingen og hotellet, hvor de blant annet vil arrangere hyppige grillkvelder og ha trubadurer på besøk.

Hemsløyd og museum

I tillegg til Vännäsdagarne er det også noen severdigheter som har åpent året rundt, deriblant hemsløyden og motormuseet.

Hemsløyden er et sted der hvem som helst kan få vist frem og solgt ting de har laget selv. Det kan være alt fra smørkniver til bilder eller smykker og klær.

I Vännäs finnes også det populære motormuseumet. Det vil holde åpent hele sommeren, og er et museum som inneholder maskiner helt tilbake til 1800-tallet og til i dag.

Iskrem og svømmeskole

I tillegg finnes den sjarmerende Vindelelvsrunden rett i nærheten av Vännäs, som er en runde som går langs elven, med tolv stopp på veien. Stoppene er alt fra fine naturområder til gårdsbutikker, men den mest populære på en varm sommerdag er kanskje Glassbonden. Der lager de sin egen iskrem av ressursene de har tilgjengelig.

På selve campingen i Vännäs er det også mye å gjøre for barn, der de blant annet har Norrlands største utendørs basseng der det er en svømmeskole hvert år.

Nærmere 300 barn pleier å delta i løpet av hver sesong, og mot slutten av kurset får barna vist frem det de har lært.

 

Kommentarer til denne saken