Gå til sidens hovedinnhold

Det blir hektisk i Tärnaby med tre festivaler på to uker

Artikkelen er over 3 år gammel

Det blir hektiske dager i Tärnaby når både Kulturveckan, Gränshandelsmarknaden og Fiskefestivalen kjører i gang nesten samtidig.

BLÅ VEGEN

Det hele åpner med Kulturveckan som trekker seg fra 18. – 21. juli. I løpet av denne festivalen vil det være mye sang og konserter, hvor det vil være sang i solnedgangen, konsert ved Laisaliden, musikk- og fortelleraften og frokostkonsert. I tillegg til det musikalske vil det også være forfatterkveld med Arne Müller.

21. juli tar neste festival stafettpinnen da Gränshandelsmarknaden kjører i gang. Dette er Tärnabys største begivenhet, og Gunnel Enetjärn og Lena Larsson ved Visit Hemavan Tärnaby gleder seg til det braker løs.

– Det er et fjellnært marked med kulturopplevelser og moro for hele familien, forteller Gunnel.

Noe av det største som skjer under denne festivalen er allsang med Ulf Bernström, men det er også mange andre høydepunkter. Det vil blant annet være mange samiske innslag, deriblant en fremvisning av ulike samiske drakter og fremvisning av filmen Sameblod.

– Grunnen til at vi har med dette er fordi vi opplever at det finnes et behov for mer samisk kultur. Mange av våre turister er interesserte og vil vite mer, forteller Gunnel.

Før markedet rekker å bli ferdig har allerede fiskefestivalen startet. Den varer fra 21. til 30. juli. Nytt av året er at det vil bli holdt fluefiskekurs med instruktør, der målgruppen er jenter i alderen 15 og oppover.

– Mange ganger er det jo sånn at guttegjenger drar på fisketur, men vi har lyst til at det skal bli like naturlig for jenter å gjøre det samme, forteller Lena, som har jobbet mye med denne festivalen.

I tillegg til de tre festivalene er også Sommartoppar nytt av året i Tärnaby. Dette er en konkurranse som strekker seg fra 8. juli til 8. oktober. Konkurransen går ut på å bestige så mange som mulig av åtte høye topper i Tärnaby-området.

Hvis man som voksen har gått fire av de, eller som barn gått to, og skrevet navnet sitt i boka på toppen, er man med i trekningen av et gavekort.

 

Kommentarer til denne saken