E24: XXL-ansatte ble nektet måltider og helt iskaldt vann på

SENDT TIL "KRIGSSKOLEN": Tidligere XXL-ansatte forteller om straff på kurs.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

SENDT TIL "KRIGSSKOLEN": Tidligere XXL-ansatte forteller om straff på kurs. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

DEL

Tidligere XXL-ansatte som deltok på Camp XXL forteller til E24 om utstrakt bruk av utskjelling, kommandering og disiplinerende straffereaksjoner, blant annet helling av iskaldt vann over hodet til ansatte kun iført undertøy, eller nekting av måltider.

Jon Harald Espolin Johnson, som er XXL-konsernets direktør for trening og utvikling, forteller til avisen at han tar selvkritikk på at «Krigsskolen» kan oppleves i overkant røff. Dette på grunnlag av at det ble «negative konsekvenser» for lag som presterte dårligst under oppholdet.

Han bekrefter at bøtter med isvann har blitt helt over ansatte iført undertøyet, men sier dette kun har blitt gjort en gang i 2014. Overfor E24 sier han at det er hard læring for XXL, at konkurransefokuset kunne bikke over og at den millitære retorikken ble helt feil.

– Vi har nok vært litt naive, både i møte med omverdenen og hvordan noen ansatte kan oppleve dette. Og det må vi som ledere ta ansvar for. Det positive er at den siste tidens medieomtale har gitt en oppvåkning internt, og ført til at vi har gjort positive og viktige endringer, sier Jonson til E24.

Les hele saken hos E24.

Artikkeltags